Kedves Vendégeink!

Az alábbi oldalon szeretnénk néhány fontos információt megosztani veletek, ami segít a szállás lefoglalásában, illetve megkönnyíti az itt tartózkodásotokat is. Jó böngészést kívánunk!

Foglalás az oldalunkon

Annak érdekében, hogy láthasd, hogy van-e szabad szobánk az általad preferált időszakban, kérjük, add meg az érkezés és távozás időpontját. Ezt megteheted a kezdő oldalunkon, de a kiválasztott szoba oldalán található naptárban is. Válaszd ki a kezdő időpontot, majd húzd végig az egeret a végső dátumig. Ezt követően néhány adat megadásával leadhatod a foglalási szándékodat.

Fontos, hogy ez még nem jelenti azt, hogy érvényes a foglalásod, az csak a visszaigazolásunk után és az előleg befizetését követően válik érvényessé (e-mailben küldjük az ehhez szükséges információkat).

Kiemelt szezonban (június 15. – augusztus 31.-ig, valamint az ünnepek alkalmával) a minimum tartózkodás 3 éjszaka. Főszezonon kívül lehetséges kevesebb éjszaka foglalása is. (Azonban megsúgjuk, hogy vendégeink általában bánják, hogy ha csak egy éjszakát maradnak!)

Fizetés érkezés előtt és után

Kis családi vállalkozás révén egy kisebb összeget, 30% előleget kérünk, hogy biztosíthassuk a foglalásodat. A foglalót banki átutalással vagy SZÉP kártyás fizetéssel kérjük teljesíteni. Részleteket a visszaigazoló levelünkben küldünk.

Kérünk, – a kiemelt időszakokban különösen, – hogy az előleg összegét 3 napon belül teljesítsd felénk, ennyi ideig tudjuk fenntartani foglalási szándékod, ezt követően az törlésre kerül rendszerünkből. A további szükséges információkat a visszaigazoló e-mail fogja tartalmazni. 

A számlád rendezésekor elfogadunk készpénzt vagy banki utalást, bankkártyával is fizethetsz nálunk, illetve SZÉP kártya (OTP, MKB és K&H) elfogadóhely is vagyunk.

Árainkról

A feltüntetett árak nettó (HUF) árak, melyek a szálláson túl a bőséges, svédasztalos reggelit is magukban foglalják, ugyanakkor nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót. Fontos, a kiemelt időszakokban áraink változhatnak!

Kiemelt időszakok: június 15 – augusztus 31, ünnepek, iskolaszünetek, rendezvények.
Idegenforgalmi adó 590 Ft/fő/éj, mely 18 éves kor felett fizetendő.

Amikor egyedül érkezel: szobáink minimum kétszemélyesek, ezért egy fő érkezése esetén 20% kedvezményt tudunk biztosítani a szoba teljes árából.
Amikor családdal érkeztek: Két „családi” Superior szobánkat gyermek(ek)kel érkezőknek is kínáljuk. 0 – 3 éves kor között, a szülőkkel egy ágyban alvó gyermekre nem számolunk fel külön díjat. 3 -12 éves korú gyermek esetén az aktuális díjunkból 30% kedvezményt biztosítunk. A földszinti Superior Családi szobában kettő, az emeleti Superior Panoráma szobában egy gyermek elhelyezésére van lehetőség.

Lemondási feltételek

A már létrejött foglalás visszamondása esetén a foglaló az alábbiak szerint kerül elszámolásra:

  • Ha a lemondásra – a foglalásban szereplő első éjszakát – minimum 30 nappal megelőzően kerül sor, a foglaló összegét – 5.000 Ft kezelési költség levonását követően – visszatérítjük.
  • 30 napon belüli visszamondás esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni.

Megértésedet köszönjük!

A Panzióról és a szobákról

Magánszálláshely kategóriában, családi vállalkozásként, családunk tagjai üzemeltetik Panziónkat. Nálunk nincs recepciós, takarító, és egyéb, a szállodákban megszokott személyzet. Ez annyit jelent, hogy mi tartjuk tisztán, készítjük a reggelit, fogadjuk a vendégeket és felügyelünk arra, hogy minden rendben legyen és mindenki kényelmesen, nyugodtan pihenhessen.

Érkezés: a visszaigazolásban szerepelő napon 15 és 18 óra között várunk szeretettel. Gyakorlatunk szerint, aznap délelőtt fel fogunk hívni, hogy egyeztessük az érkezésed várható időpontját. Köszönjük megértésed, közreműködésedet!

Amennyiben eltérő időpontban érkeznél, kérünk, keress minket minél hamarabb. Igyekszünk alkalmazkodni minden észszerű kéréshez, ha előre tudunk róla.

Távozás: a visszaigazolásban szereplő napon 8 és 10 óra között. A számla rendezése is ekkor történik legkésőbb. Ugyanakkor, ezen a reggelen is finom reggelivel készülünk számotokra, így elképzelhető, hogy lefoglal bennünket ez a tevékenység, ezért örülünk, ha egy korábbi időpontban, – akár előző este – sor kerül a számla rendezésére.

Parkolás: saját parkolóval rendelkezünk, melyet ingyenesen bocsájtunk vendégeink rendelkezésére, ugyanakkor szobánként legfeljebb egy személygépkocsi részére tudunk parkoló helyet biztosítani.

Dohányzás: Panziónk dohányfüst-mentes. A szobákban, a teraszon illetve a közös helyiségekben  nem lehet dohányozni. Dohányzás csak a kijelölt helyen lehetséges.

Étkezés: Minden reggel bőséges reggelivel várunk, melyet az étkezőnkben, és a Panzió előtti teraszon valamint a kerthelyiségben van mód elfogyasztani. Nem bánjuk, ha hozol haza rágcsát, üdítőt stb., amit elfogyaszthatsz a bejárat előtti teraszon, a medence melletti kiülőn vagy a saját teraszodon. A szobákban kérjük, kerüld az étel-ital fogyasztást!

Csendes időszak: Számunkra kiemelten fontos, hogy mindenki jól érezze magát és feltöltődjön a pihenése, nyaralása során! Ezért kérjük, hogy a csendes időszak során, 22 órától reggel 8 óráig hangoskodással, zenehallgatással ne zavarjuk egymást. A medencét este 9-kor lezárjuk.

A Balaton déli partján egyre elterjedtebb a legény-illetve leánybúcsúk tartása, nagyobb társasággal való “bulihétvégék” szervezése. A Belysium nem ezt a fajta szállástípust hivatott képviselni, szállásunk a nyugalom és béke szigete kíván lenni a pihenni vágyók részére.

Takarítás: Szobáink tisztaságára különös figyelmet fordítunk, azokat minden esetben alaposan kitakarítjuk, fertőtlenítjük. A beköltözést követően naponta ürítjük a szemetest. Négy éjszakát meghaladó tartózkodás esetén időközi, tisztasági takarítást is végzünk. Ezen felül külön díj ellenében kérhető takarítás, mely 5.000 Ft/alkalom. Extra takarítási díjat számítunk fel, amennyiben a szoba szennyezettsége erre okot ad. Ennek díja: 15.000 Ft/alkalom.

Ágynemű és törülköző: a törülközőket négy éjszakát meghaladó tartózkodás esetén, igény szerint cseréljük. Az ágyneműkre is ugyan ez érvényes. Számunkra a környezet védelem kiemelten fontos és ezzel is szeretnénk tőlünk telhetően hozzájárulni ehhez.  Kérjük jelezd felénk, ha élni kívánsz a lehetőséggel. Köszönjük a megértéseteket! 

Klíma: klimatizált szobáinkban kérjük, hogy a klíma berendezéseket észszerűen használjátok, hosszabb távollét esetén kapcsoljátok ki azt. A klíma használata és szabályzása során, kérjük, vegyétek figyelembe a környezetvédelmi és környezeti (vendégtársaitok) szempontjait is. Számunkra a környezet védelem kiemelten fontos és ezzel is szeretnénk tőlünk telhetően hozzájárulni ehhez. A megértéseteket és közreműködéseteket külön köszönjük!

Állatok

Nagyon szeretjük az állatokat. Sajnos Panziónk jelenlegi beosztásában nem alkalmas arra, hogy házi kedvenccel érkezők és azokkal nem élők, igazán komfortosan tudjanak pihenni és étkezni nálunk. Ezért jelenleg háziállatokat nem áll módunkban fogadni. Dolgozunk azon, hogy ez a későbbiekben elérhető legyen.
Segítő kutyával érkező vendégeink természetesen, ez alól kivételt képeznek!

Aktív kikapcsolódás,programok

A Belysium büszke tagja a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületnek, melynek számtalan előnyét élvezheted Te is! Program ajánlókkal, főszezonban heti kikapcsolódást segítő ajánlatokkal várunk minden kedves vendéget. A teljesség igénye nélkül: GyenEscape – szabadulás a természetben, Piaci kavalkád, Természet Háza programok, Gyenesdiás Plusz Kártya és West Balaton Kártya, mellyel különféle kedvezményeket lehet igénybe venni az itt tartózkodás során. Bővebb információ érkezéskor a recepción illetve az alábbi linken: https://www.gyenesdias.info.hu/kartyainfo/altalanos-informaciok/

Adatok védelme

Tudjuk, hogy adataid védelme rendkívül fontos számodra. A foglalás elküldése során megadott adatokat csak és kizárólag a foglalás pontos beazonosítására illetve az igénybe vett szállásszolgáltatás számlájának elkészítéséhez használjuk fel. A törvény előírja, hogy nyilvántartást vezessünk a nálunk tartózkodó személyekről, illetve a bejelentkezés során el kell kérnünk és be kell olvasnunk a személyigazolványon/forgalmi engedélyen/útlevélen szereplő adatokat. Ugyanakkor ezt csak az illetékes hatóságokkal közöljük. Mi soha nem osztjuk meg az adataidat harmadik személlyel semmilyen okból. Bármilyen ezzel kapcsolatos kérdésed van, állunk rendelkezésedre.